POMPY DWUŚRUBOWE JUNG HYGHSPIN
OPIS
Pompa jest dostępna w rozmiarach 50, 70, 90 i 125. Maksymalna wydajność pompowania wynosi około 350 m3 /h. Ciśnienie tłoczenia do 25 bar.
Pompy są dostępne również w wersji z wydłużonymi śrubami jak i wersji z wejściem typu „hopper”.
DANE TECHNICZNE
Zalety HYGHSPIN w skrócie:
- Duża wysokość obrotów - optymalne dopasowanie do produktu
- Pompowanie płynów o lepkości od 0,5 do 1 000 000 cSt
- Wysoka wydajność ssania NPSH do 0,5 m
- Temperatura pracy standardowej -10°C do 130°C, wyższe wartości na zamówienie.
- Temperatura czyszczenia do 140ºC
- Temperatura sterylizacji do 145ºC
- Ciśnienia do 35 / 50 bar** Wersja z podwójnym przepływem**
- Natężenia przepływu od < 0,1 m3 /h do 350 m3 /h** Wersja Extendida
- Odwrotne pompowanie dzięki odwróceniu kierunku obrotów
- Wysoka odporność na zużycie
- Delikatne pompowanie również środków z elementami stałymi o średnicy do 67 mm.
- Przenoszenie produktu i CIP przy jednej pompie
- Odpowiednia dla systemów CIP i SIP, posiada doskonałe właściwości czyszczenia
- Zredukowana ilość części zamiennych dzięki zasadzie modułowej
- Łatwa konserwacja
- O zredukowanej pulsacji
- Zabezpieczenie przed pracą na sucho (z uszczelką mechaniczną i Flush)
- Możliwość pompowania produktu z zawartością gazu do 60%
- Certyfikaty: EHEDG - 3A - EC1935/2004 - ATEX
- Zwiększona odporność na korozję
- Zastosowanie materiałów specjalnych, takich jak DUPLEX 1.4462, 1.4539, Hastelloy
Pompa HYGHSPIN jest używana w różnych branżach dzięki szerokiemu wachlarzowi zastosowań. Przykłady:
- Produkcja napojów (soki i soki wyciskane, koncentraty, cukier płynny)
- Browary (chmiel płynny, syrop, drożdże, piwo)
- Przemysł spożywczy (oleje i tłuszcze, zupy i gulasze, sosy, dressingi)
- Wyroby piekarnicze (ciasto, budyń, nadzienia kremowe, całe jajko, żółtko, białko jajka)
- Słodycze (czekolada, galaretki, polewy cukrowe, nadzienia)
- Przemysł mleczarski (jogurt, masło, podpuszczka, twaróg, śmietana, przetwory z owocami)
- Sklepy mięsne (pieczeń, mięso mielone, mięso rozdrobnione, krew, masa tłuszczowa, wstępnie rozdrobnione, karma dla zwierząt domowych)
- Kosmetyki i farmaceutyki (surowce, glukoza, gliceryna, wazelina, szampon, pasta do zębów)
Pompa HYGHSPIN jest używana w wielu branżach dzięki swojej wszechstronności. Przykłady:
- Produkcja napojów (soki, soki zagęszczone, nektary, cukier płynny, glukoza, syropy, koncentraty kokosowe z zawiesiną z cząstek stałych)
Browary (ciekły chmiel, syrop, drożdże, piwo, aromaty) - Przemysł dań i sosów gotowych/gotowanych (oleje i tłuszcze, zupy i buliony, sosy, keczupy, BBQ, majonezy, musztardy, Alioli, pomidory krojone w kostkę, koncentraty, klopsiki mięsne, pasztety, pasta rybna)
- Piekarnia przemysłowa (masy, budyń, nadzienie kremowe, całe jajko, żółtko, białko, ciasto na churros, ciasto na babeczki, muffiny, ciasto na biszkopty)
- Słodycze (czekolada, gumy do żucia, polewy cukrowe, nadzienia, gorący karmel do przygotowania nadzienia)
- Przemysł mleczarski (jogurt, jogurt pitny, masło, podpuszczka, twaróg, zsiadłe mleko, śmietana, ser przetworzony, ser śmietankowy, pektyny, dodawanie owoców, ryż na mleku, pudding)
- Przemysł mięsny i drobiowy (pieczeń, mięso mielone, mięso emulgowane, krew, masa tłuszczowa, karma dla zwierząt domowych)
- Kosmetyki i produkty farmaceutyczne (surowce, wosk do depilacji, glukoza, gliceryna, wazelina, szampon, płyny do płukania ust, farby do włosów, odżywki, maski, pasty do zębów, osocze, kultura komórkowa, krople do oczu, proteiny, składniki odżywcze)
- Przemysł chemiczny (szampon, gliceryna, środki zmiękczające do prania, płynne detergenty, żele do ciała, tusze, farby, pigmenty i żywice, spoiwa i kleje)
MODELE
Wykonanie: projekt blokowy
Wersja: z wolnym końcem wału
Typ | HYGHSPIN 70E | HYGHSPIN 90E | |
Wydajność pompowania | 100l/h–45 m³/h | 1m3/h–100 m³/h | |
maks. ø części stałych | 30 mm | 45 mm |
Wersja: z wolnym końcem wału
Typ | HYGHSPIN 70E | HYGHSPIN 90E | HYGHSPIN 125E |
Wydajność pompowania | 100l/h–45 m³/h | 1m3/h–100 m³/h | 10m3/h – 350 m³/h |
maks. ø części stałych | 30 mm | 45 mm | 67 mm |